fbpx

Millaisia digitaalisia ratkaisuja Maanmittauslaitos tarjoaa kiinteistökauppaan liittyen?

Asuntoradio /

Asunto ja kiinteistökaupan digitalisaatio

Jakso 6: Mikä on Maanmittauslaitoksen kiinteistövaihdannan palvelu ja millaisia digitaalisia ratkaisuja Maanmittauslaitos tarjoaa kiinteistökauppaan liittyen

Vieraana: Maanmittauslaitoksen tietopalveluasiantuntija Pauliina Heikkilä.

Asuntoradion kevään 2020 ohjelmasarjan kuudes lähetys pureutuu digitaalisen kiinteistökaupan tekemiseen. Ohjelmassa käydään läpi vaihe vaiheelta, miten kiinteistökauppa tehdään Maanmittauslaitoksen kiinteistövaihdannan palvelussa. Lisäksi ohjelmassa käydään läpi menettely paperisten pankkikirjojen siirtämisestä sähköiseen järjestelmään, rasitustodistukset, lainhuutotodistukset sekä muita Maanmittauslaitoksen kiinteistökauppaan liittyviä digitaalisia palveluita.

Kiinteistövälityksen ammattilaisia kiinnostanevat rajapintapalvelut, joiden kautta kiinteistövälittäjä voi tarjota asiakkaalleen mahdollisuuden tehdä kiinteistökauppaa oheistoimintoineen täysin digitaalisessa muodossa. Näitä käsittelemme ohjelman toisella puoliskolla.

Ohjelma tarjoaa mielenkiintoista kuultavaa sekä uutta oppia niin asuntokaupan kokeneille ammattilaisille, kuin myös asuntokaupan osapuolille. Kuulemme myös muistelua siitä, mistä kaikki sai alkunsa ja miten kiinteistökaupan digitalisaatio on viimeisten parinkymmenen vuoden aikana vähitellen kehittynyt.

Antoisia kuunteluhetkiä ohjelmasarjan kuudennen ohjelman parissa ja toivottavasti ohjelma antaa hyvän kuvan siitä, miten asunto- ja kiinteistökaupan digitalisaatio on jo muuttanut yksittäisten asuntokauppojen tekemistä, sekä mitä muutoksia isännöitsijäntodistukseen on odotettavissa.

Seuraavassa jaksossa:

Ohjelmasarjan seuraavassa eli seitsemännessä ohjelmassa vieraanamme on Maanmittauslaitoksen tietopalveluasiantuntija Pauliina Heikkilä ja lakimies Kristiina Virmajoki kertomassa meille siitä, mikä on Huoneistotietojärjestelmä ja miten se tulee muuttamaan asuntokaupan tekemistä jatkossa. 

Seuraamalla Asuntoradiota Facebookissa saat tietää, milloin uusin jakso on ilmestynyt!

Kategoriat: Jaksot

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *