fbpx

Uusimmat jaksot

Pientalon kevätkunnostus

Tiedätkö, mitä kaikkia toimenpiteitä kuuluu pientalon kevätkunnostukseen? Miten tarkastat salaojien ja sadevesijärjestelmän toimivuuden? Löytyykö tarkastettavaa myös katolta ja miksi pitää kurkistaa rossipohjan alle? Mitä kaikkea muuta tulee ottaa huomioon? Hyödyllisiä vinkkejä sekä selkeitä toimintaohjeita pientalon kevätkunnostukseen antaa Raksystemsin johtava asiantuntija Kalle Lehtinen.

Jos ikinä koskaan jotain kuullaan tarkastetusta kohteesta, pitää sen aina olla tarkastajalle yllätys

Jos ikinä koskaan jotain kuullaan tarkastetusta kohteesta, pitää sen aina olla tarkastajalle yllätys” näin Asuntoradion vieraat Riikka ja Jussi Lintukangas luonnehtivat ammattieettisesti oikein tehtyä kuntotarkastusta.
Kuuntele, miksi osa asuntokaupan osapuolista ei halua selvitettäväksi kaupan kohteen todellista kuntoa sekä mitkä ovat kuntotarkastajan vinkit kohdetta myyjälle kiinteistönvälittäjälle. Keskustelussa palaamme myös teemoihin ”tekninen käyttöikä” sekä ”vastuunjakoehtojen” käyttäminen. Kohteen markkinoinnissa käytetään termiä ”Kuntotarkastettu”, mitä tällä tavoitellaan? Miten tarkastuksessa havaittuihin suosituksiin tulisi suhtautua? Mitä huomioon kuntotarkastajaa valittaessa? Voiko myyjä toiminnallaan syyllistyä petolliseen menettelyyn?

RS -järjestelmä ja asunto-osakeyhtiön korjaustarpeet

Mitä keinoja asunto-osakeyhtiöllä sekä yksittäisillä asukkailla on käytettävissään rakennushankeen aikana sekä rakennushankkeen jälkeen sen varmistamiseksi, että perustajaurakoitsija noudattaa rakentamista koskevia määräyksiä ja kantaa vastuunsa virheiden korjaamisella ? Näistä meille kertoo Raksystemsin rakennuttamisen ja valvonnan osastopäällikkö Jarno Nurminen.

Pintaa syvemmältä -rakennusterveysasiantuntija Riikka Lintukangas

Jokainen meistä on kuullut kosteusmittauksista ja materiaalinäytteiden ottamisesta, mutta harva meistä on kuullut miten ne vaihe vaiheelta suoritetaan sekä mitä eri tutkimustapoja on käytettävissä. Asuntoradion vieraana rakennusterveysasiantuntija kuntotarkastaja Riikka Lintukangas, joka perehdyttää meidät kosteusmittauksen ja materiaalinäytteiden ottamisen saloihin. Erittäin hyödyllistä tietoa etenkin kiinteistönvälittäjille sekä isännöitsijöille.

Asbesti, asbestikartoitus, asbestipurku, mitä purun jälkeen ?

Asbesti on kaikille sanana tuttu, mutta tiesitkö, että asbestilajeja on useita ? Jos haluat tietää, miten asbestikartoitus tehdään, mikä on asbestipurkutyön turvallisuussuunnitelma sekä mitkä ovat toimenpiteet asbestipurkutyön jälkeen, tämä ohjelma on juuri sinulle. Asuntoradion vieraana ASTQ Supply House Oy:n toimitusjohtaja Asko SeppäläTutustu myös artikkeliimme , josta löydän linkin juuri ilmestyneeseen Asbesti- ja Haitta-aina saneerauksen käsikirjaan 2021

Ostotoimeksianto sekä muut ostajan palvelut

Ostotoimeksiannon kolme keskeisintä asiaa ovat 1) sopimus, 2) ostettava asunto sekä 3) asiakirjat. Millainen on hyvä sopimus ? Mitä ostettavan asunnon määrittelyssä tulisi ottaa huomioon ? Mitä asiakirjoja tarvitaan ? Asuntoradion jako on tiivis tietopaketti ostotarjouksen tekemiseen sekä muihin asunnon ostajan palveluihin.