fbpx

Uusimmat jaksot

Asuntopuntari -myynnin apuvälineeksi

Asuntopuntari on tekoälyä sekä laajaa tilastotietoa hyödyntävä palvelu, josta on saatavilla hinta-arvioita niin myytävistä, kuin myös vuokra-asunnoista. Erityisesti meneillään olevana haastavana aikana kohteen oikean hinnoittelun merkitys korostuu entisestään. Asuntopuntarin arviosta on luettavissa mm ennustetarkkuus, selkeät selitteet hintaan vaikuttavista tekijöistä, arvio myyntiajasta sekä näkymä kohteen kysyntäprofiiliin. Näistä ja paljosta muusta meille kertovat lisää Alma Talentin Aaro Hassinen sekä Kenneth Ramstedt.

Osakeluettelon siirto Huoneistotietojärjestelmään -ABC

Osakeluettelon siirto Huoneistotietojärjestelmäänkö muka vaikeaa? Ei ole. Maanmittauslaitoksen asiantuntijat Pauliina Heikkilä ja Markus Tast opastavat vaihe vaiheelta, miten siirto tehdään. Podcastin kuunneltuasi osaat tehdä siirron ihan itse. Podcastissa myös hyviä vinkkejä isännöintiä ammatikseen harjoittaville. Kuuntele lähetys ja tee siirto jo tänään.

Tätä podcastia suositellaan erityisesti isännöitsijöille sekä taloyhtiön hallituksen jäsenille.

Maksutonta energianeuvontaa taloyhtiöille

Mietityttävätkö taloyhtiön energia-asiat? Kysymyksiä paljon, mutta vaikeuksia tietää, miten lähteä etenemään ja mistä saada luotettavaa, puolueetonta asiantuntija-apua. Taloyhtiöiden energianeuvonta avustaa isännöitsijöitä, taloyhtiön hallituksia sekä myös asukkaita. Asuntoradion vieraana energia-asiantuntija Tilda Vuorisalo. Kuuntele, mitä energiansäästötoimenpiteitä taloyhtiö voi tehdä heti, tulevan talven aikana sekä miten lähteä etenemään, jos taloyhtiössä harkitaan siirtymistä maalämpöön. Podcastista saat myös ohjeet, miten ottaa yhteyttä taloyhtiöiden maksuttomaan energianeuvontaan sekä kuulet myös maalämpöön siirtyneistä toteutuneista referenssikohteista. 

Tätä podcastia suositellaan erityisesti isännöitsijöille sekä taloyhtiön hallituksen jäsenille.

Pientalon kevätkunnostus

Tiedätkö, mitä kaikkia toimenpiteitä kuuluu pientalon kevätkunnostukseen? Miten tarkastat salaojien ja sadevesijärjestelmän toimivuuden? Löytyykö tarkastettavaa myös katolta ja miksi pitää kurkistaa rossipohjan alle? Mitä kaikkea muuta tulee ottaa huomioon? Hyödyllisiä vinkkejä sekä selkeitä toimintaohjeita pientalon kevätkunnostukseen antaa Raksystemsin johtava asiantuntija Kalle Lehtinen.

Jos ikinä koskaan jotain kuullaan tarkastetusta kohteesta, pitää sen aina olla tarkastajalle yllätys

Jos ikinä koskaan jotain kuullaan tarkastetusta kohteesta, pitää sen aina olla tarkastajalle yllätys” näin Asuntoradion vieraat Riikka ja Jussi Lintukangas luonnehtivat ammattieettisesti oikein tehtyä kuntotarkastusta.
Kuuntele, miksi osa asuntokaupan osapuolista ei halua selvitettäväksi kaupan kohteen todellista kuntoa sekä mitkä ovat kuntotarkastajan vinkit kohdetta myyjälle kiinteistönvälittäjälle. Keskustelussa palaamme myös teemoihin ”tekninen käyttöikä” sekä ”vastuunjakoehtojen” käyttäminen. Kohteen markkinoinnissa käytetään termiä ”Kuntotarkastettu”, mitä tällä tavoitellaan? Miten tarkastuksessa havaittuihin suosituksiin tulisi suhtautua? Mitä huomioon kuntotarkastajaa valittaessa? Voiko myyjä toiminnallaan syyllistyä petolliseen menettelyyn?

RS -järjestelmä ja asunto-osakeyhtiön korjaustarpeet

Mitä keinoja asunto-osakeyhtiöllä sekä yksittäisillä asukkailla on käytettävissään rakennushankeen aikana sekä rakennushankkeen jälkeen sen varmistamiseksi, että perustajaurakoitsija noudattaa rakentamista koskevia määräyksiä ja kantaa vastuunsa virheiden korjaamisella ? Näistä meille kertoo Raksystemsin rakennuttamisen ja valvonnan osastopäällikkö Jarno Nurminen.

Pintaa syvemmältä -rakennusterveysasiantuntija Riikka Lintukangas

Jokainen meistä on kuullut kosteusmittauksista ja materiaalinäytteiden ottamisesta, mutta harva meistä on kuullut miten ne vaihe vaiheelta suoritetaan sekä mitä eri tutkimustapoja on käytettävissä. Asuntoradion vieraana rakennusterveysasiantuntija kuntotarkastaja Riikka Lintukangas, joka perehdyttää meidät kosteusmittauksen ja materiaalinäytteiden ottamisen saloihin. Erittäin hyödyllistä tietoa etenkin kiinteistönvälittäjille sekä isännöitsijöille.