fbpx

Maanmittauslaitoksen Huoneistotietojärjestelmä -mikä muuttuu ja mikä ei?

Asuntoradio /

Asunto ja kiinteistökaupan digitalisaatio

Jakso 7: Maanmittauslaitoksen Huoneistotietojärjestelmä -mikä muuttuu ja mikä ei? Yksityiskohtaiset ohjeet asuntokaupan ammattilaisille.

Vieraina: Maanmittauslaitoksen tietopalveluasiantuntija Pauliina Heikkilä ja lakimies Kristiina Virmajoki.

Asuntoradion kevään 2020 ohjelmasarjan seitsemäs lähetys pureutuu siihen, miten Huoneistotietojärjestelmä muuttaa asuntokauppaa ja miten missäkin erityistilanteessa tulee menetellä. Ohjelmassa käydään läpi muun muassa, mitkä ovat kiinteistövälittäjän ensitoimenpiteet ja kolme erilaista toimintatapaa vanhojen kohteiden kaupassa. Miten tulee menetellä, kun kaupan kohteena ovat keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön osakkeet. Miten toimitaan ehdollisessa kaupassa. Kaupassa, johon liittyy lunastusmenettely tai miten menetellä, jos tehty kauppa puretaan tai osakekirja on kadonnut. Ohjelmassa käsitellään myös tilannetta, jossa myyjänä on kuolinpesä sekä tilannetta, jossa yhtiöjärjestystä muutetaan.

Ohjelman loppupuolella tarkastellaan, mitä tietoja on löydettävissä Maanmittauslaitoksen Huoneistotietojärjestelmän tietopalvelusta. Lisäksi käsittelemme, mitä Huoneistotietojärjestelmästä saatavilla olevista Osakehuoneistotulosteesta, Osakeluettelosta, käy ilmi.

Ohjelma tarjoaa mielenkiintoista kuultavaa sekä takuuvarmasti uutta oppia niin uusille tekijöille, kuin asuntokaupan kokeneille ammattilaisille. Ohjelma on suunnattu lähinnä asuntokaupan ammattilaisille. Ohjelmaan liittyvän luentoaineiston voi käydä noutamassa Huoneistotietojärjestelmän osalta tästä linkistä ja Tietopalveluiden osalta tästä linkistä.

Antoisia kuunteluhetkiä ohjelmasarjan seitsemännen ohjelman parissa ja toivottavasti ohjelma antaa hyvän kuvan siitä, miten Huoneistotietopalvelu tulee asuntokauppaa muuttamaan sekä mitä tietoja Tietopalvelusta on saatavilla.

Seuraavassa jaksossa:

Ohjelmasarjan seuraavassa eli kahdeksannessa ohjelmassa vieraanamme on Alma Talentin myyntipäällikkö Kenneth Ramstedt kertomassa meille siitä, mikä on Alma Talentin Kiinteistövaihdannan Luonnostelupalvelu. Tulemme ohjelman aikana myös demoamaan kiinteistökaupan tekemisen.

Seuraamalla Asuntoradiota Facebookissa saat tietää, milloin uusin jakso on ilmestynyt!

Kategoriat: Jaksot

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *